EN BLANC I NEGRE

Faig fotos des de fa més de 20 anys però professionalment he vingut treballant en el món de l’educació i la tecnologia, com a consultor TIC especialitzat en formació tant presencial com a través d’internet.

EN BLANC I NEGRE és, tot just, un projecte personal de fotografia: una idea senzilla en un sector saturat pels molts professionals que s’hi dediquen i per les prestacions que les càmeres digitals aporten a la fotografia domèstica.

Però la proposta d’EN BLANC I NEGRE és particular pel tipus de fotografia de que es tracta:

Fotografio persones
Especialment persones ubicades en el seu context social i relacional: quan interactuen amb altres persones, quan s’exposen, quan treballen, quan juguen…

Però també exploro el món del retrat estàtic en la cerca del detall mínim però revelador…

Fotografio processos
La festa d’una escola no és tan sols quan els alumnes estan al damunt de l’escenari: inclou tota la preparatòria, els nervis dels docents, l’atenció dels pares i mares, els instruments o les disfresses, i tots els detalls que puguin ser rellevants en el desenvolupament de l’esdeveniment.

Així no és tant transmetre a través d’una foto com fer-ho a través de tota una sèrie.

Fotografio en blanc i negre
Ja m’ho demanava la meva mare fa vint anys quan començava, la meva companya ara, els amics, els primers clients… Per què dispares en blanc i negre?

És, està clar, una qüestió totalment subjectiva: quan tinc una càmara a la ma veig el món en blanc i negre. Disparo en raw, que és un tipus d’arxiu que permet recuperar, si es vol, el color. Però quan estic editant i processant les fotos, sento que el color distreu d’allò que és important a la foto, de la seva essència, d’allò que transmet, del que expressa…

 


CONTACTAR AMB ENBLANCINEGRE.COM