EN BLANC I NEGRE

Faig fotos des de fa més de 20 anys però professionalment he vingut treballant en el món de l’educació i la tecnologia, com a consultor TIC especialitzat en formació tant presencial com a través d’internet.

EN BLANC I NEGRE és, tot just, un projecte personal de fotografia: una idea senzilla en un sector saturat pels molts professionals que s’hi dediquen i per les prestacions que les càmeres digitals aporten a la fotografia domèstica.

Però la proposta d’EN BLANC I NEGRE és particular pel tipus de fotografia de que es tracta:

Fotografio persones
Especialment persones ubicades en el seu context social i relacional: quan interactuen amb altres persones, quan s’exposen, quan treballen, quan juguen…

Fotografio processos
La festa d’una escola no és tan sols quan els alumnes estan al damunt de l’escenari: inclou tota la preparatòria, els nervis dels docents, l’atenció dels pares i mares, els instruments o les disfresses, i tots els detalls que puguin ser rellevants en el desenvolupament de l’esdeveniment.

Fotografio en blanc i negre
Ja m’ho demanava la meva mare fa vint anys quan començava, la meva companya ara, els amics, els primers clients… Per què dispares en blanc i negre?

És, està clar, una qüestió totalment subjectiva: quan tinc una càmara a la ma veig el món en blanc i negre. Disparo en raw, que és un tipus d’arxiu que permet recuperar, si es vol, el color. Però quan estic editant i processant les fotos, sento que el color distreu d’allò que és important a la foto, d’allò que transmet, del que expressa… I no hi ha manera, ho intento a cada projecte, però al final  acaben quasi sempre en blanc i negre.

(Però no… no està tot perdut perquè sí: faig excepcions)


CONTACTAR AMB ENBLANCINEGRE.COM