Apps Educatives II : mSchools Toolbox

En l’article anterior comentàvem eduapps.es i veiem que es tracta d’un magnífic repositori d’apps educatives gestionat per l’Apple Distinguished Educators: una comunitat internacional d’educadors.

Comentàvem justament com de pràctic era els filtres disponibles per fer cerques ràpides i precises: molt ràpides i molt precises. Però si eduapps.es ens ha agradat, cal fer una ullada tranquil·la a la nova ToolBox de mSchool.

Pel que no estigui al cas 🙂 a la web de mSchool podem veure que “és una iniciativa de mEducation multifacètica que integra les tecnologies mòbils a l’aula”. I afegeixen quelcom que realment defineix la iniciativa i amb el que a Ekune ens identifiquem totalment: “Recolzant a estudiants, pares, mestres i escoles amb noves formes d’ensenyament iaprenentatge mitjançant la tecnologia mòbil per ajudar els estudiants a desenvolupar noveshabilitats digitals”.

Però anem amb la Toolbox. La trobarem a l’adreça http://toolbox.mobileworldcapital.com/

Trobem 3 grans blocs: “Explora apps!”, “uneix-te a la comunitat!” i “Suggereix una app!”.

 

Nosaltres optem per la primera ja que el que volem fer és “tan sols” cercar i trobar alguna app educativa per fer servir amb els nostres fills i filles.

A diferència de www.eduapps.es, aquesta ToolBox sí contempla al 84,7% d’usuaris que fem servir Android 🙂

Així, per accedir al repositori fem clic sobre l’opció “Explora Android” (o “Explora IOS” si tinguessim Iphone).

D’entrada veiem actius a l’esquerre dos filtres i l’opció d’accedir-ne a més, i a la dreta, a més, l’opció de filtrar els resultats per “Més recents“, “Més valorades” i “Millor valorades“. Atenció al matís 🙂

El filtre de “Nivell educatiu” deixa clar que és un projecte pensat a casa i tenint present la realitat educativa d’aquí: “Educació Infantil“, “Primària“, “Secundària obligatòria“, “Batxillerat“… però també “Cicles formatius de Formació professional“, “Ensenyaments artístics i ensenyaments esportius“, “Ensenyament d’idiomes” i “Educació d’adults“.

El filtre d'”Àrea o matèria” recull totes les matèries corresponents a “Infantil“, “Primària” i “Secundària obligatòria“.

Però si som encara més exigents i volem filar més prim, l’opció “Més filtres” ens permet cerques realment concretes: Per “Edats suggerides“, “Nivell de privacitat“, “Idiomes“, “Tipus de recurs“, “Competències bàsiques“, “Elements d’accessibilitat” i “Nivell de publicitat“.

Les imatges següents mostren les diferents opcions dins cadascun d’aquestes filtres:

Apps EducativesApps Educatives Apps Educatives Apps Educatives Apps Educatives Apps Educatives Apps Educatives

Aquesta ambiciosa ToolBox encara és molt recent i està en procés de, permeteu-me dir-ho així, incorporació i valoració de continguts, però tot i així ja carrega amb un bon grapat d’apps educatives degudament classificades.

Però el que fa aquest repositori excel·lent no és tan sols el potentíssim filtre de cerca. ToolBox va encara més enllà i ens comparteix una fitxa individual amb cadascuna de les apps educatives que conté. Cadascuna d’aquestes fitxes inclou tota la informació que podem necessitar al respecte: si és gratuïta o de pagament, la nota que l’han assignat els docents que l’han revisat, quantes avaluacions té, els comentaris que han fet els avaluadors, una descripció, una llista de les seves característiques educatives, alguna captura de pantalla… i no es queda aquí, també incorpora uns indicadors numèrics que ens aporten la seva valoració en “Valor educatiu“, “Motivació“, “Qualitat visual“, “Facilitat d’ús” i “Ajudes“.

El conjunt de tota aquesta informació, sens dubte, ens permet fer-nos una idea força ajustada de l’app educativa que estem a punt de provar. Però per si això no és suficient, aporta una informació que, especialment pels docents, esdevé extraordinàriament útil: es comparteix (quan algun docent l’ha aportat) la descripció de les experiències d’ús real de l’app amb alumnes, amb el que ja sabem no només les característiques de l’app educativa en qüestió sinó també un exemple de com s’ha fet servir en el context aula.

En definitiva, una joia de cercador d’apps educatives que és molt més que un repositori i que, a mida que vagi incorporant més continguts, anirà esdevenint un espai de referència per a tots aquells docents, mares i pares que vagi incorporant el mobile elearning al procés educatiu dels seus alumnes, filles i fills.

I per últim, i com sempre que parlem d’apps educatives per nens, recordar la conveniència de fer, de tant en tant, una visita a internetsegura.cat i mantenir-se al dia de tot el que té a veure amb la tecnologia i les nostres filles i fills.

Deixa un comentari