Apps Educatives I : Eduapps.es

En els diferents projectes educatius  i formacions en les que participa Ekune sovint ens consulten, docents i mares i pares, sobre quines apps educatives recomanem per aquest nivell educatiu o aquell altre.

Realment fer una cerca general a Google (o la cercador que sigui) de quelcom del tipus “apps educatives” pot desanimar al més valents dels docents, mares o pares que s’acostin per primera vegada a aquesta faceta del mobile learning…. perquè sí… que els nostres fills i filles aprenguin fent servir dispositius mòbils, fins i tot jugant, és una de les varietats del mobile learning: l’aprenentatge a través de dispositius mòbils.

Eduapps és una magnífica pàgina web que ens ajudarà a cercar i trobar les apps educatives més apropiades a les nostres necessitats sense deixar-nos la pell en l’intent.

Ara bé, té, al meu parer, un gran inconvenient: és només per IOS (Ipads, Iphones, etc). Si és el cas i es diposa d’un Iphone, fantàstic, però si no és el cas (Android té una quota de mercat del 84,7 % contra el 11,7 d’Iphone) una opció sempre possible és identificar l’app que ens ha de fer servei i immediatament cercar-la a la (Google) Play Store. Sovint els dissenyadors d’apps ofereixen els seus productes en les dues principals plataformes i, per tant, és probable que trobem la nostra app també per Android.

Però si de casualitat no la trobem, sempre podem intentar fer una cerca a Google (o la cercador que sigui) de quelcom com “alternativa a nom d’app“.  És fàcil que els resultats ens mostrin algunes apps que facin les mateixes funcions que la que estaven buscant.

En qualsevol cas www.educapps.es és una fantàstica web on cercar apps educatives gràcies als criteris amb els que la classifiquen i que ens faciliten molt i molt la nostra cerca.

El primer que podem fer és accedir a la pestanya que ens correspongui: Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i “HiEd” (que vindria a ser a partir de l’Institut tot incloent-lo).

A més, si ets professor/a també tindran sentit per tu les dues opcions que resten: justament “Professores” i “Taxonomia de Bloom

En la imatge d’exemple hem triat “primària”.

Ara la resta de filtres que apareixen ja refereixen exclussivament a Apps educatives categoritzades com adequades per ser emprades a Primària.

El filtre “Aplicaciones” ens deixa triar el nº d’Apps que volem que ens torni la nostra cerca.

Ordenar por” endreça els resultats per ordre, preu, o nom de l’APP.

Cursos” en realitat filtra els resultats per cicle de primària i no ben bé pel curs. Però fa bé la seva funció: Primer, segon o tercer cicle de primària.

Assignaturas” filtra justament per les matèries d’estudi corresponents a primària.

Bloques” y “Curriculo” permeten filtrar per bloc temàtic el primer i per la seva traducció al Curriculum el segon.

El funcionament no pot ser més senzill: a mida que anem triant les opcions dels diferents filtres van apareixent a sota el resultats trobats i, a partir d’aquí, ja només cal triar-les i provar-les des del nostre telèfon o tablet.

No cal dir que en aquest entorn pots cercar apps educatives amb tranquil·litat: totes les apps educatives han estat aportades, revisades i classificades per un grup de docents que formen part de l’Apple Distinguished Educators: una comunitat internacional d’educadors que es distingeixen pel seu treball amb la tecnologia (aish…) Apple, tant dins com fora de l’aula.

Una recomanació que pot ser interessant abans de posar-nos a instal·lar apps a dojo i compartir-les amb els nostres fills i filles, és ubicar-nos bé i alienar-nos amb el que sigui la línia pedagògica de l’escola i, per suposat, intentar convergir amb el que els nostres fills i filles estiguin experimentant a la seva escola. Segons com sigui l’escola (o potser el mestre) fins i tot pot anar molt bé consultar al mestre o la mestra si poden recomanar-nos alguna app educativa adequada al nivell dels nens.

Per últim, si esteu cercant apps educatives pels vostres fills i filles és senyals de que els vostres fills són usuaris de tecnologia i presumiblement, d’Internet. Fer una ullada la pàgina del cesicat www.internetsegura.cat és una magnífica idea.

Llàstima llàstima que només sigui per dispositius mòbils de la factoria Apple 😛

[Veure Apps Educatives II : ToolBox]

Deixa un comentari